Despre noi

Prezenta strategie de dezvoltare locala are ca arie de acoperire parteneriatul GRUPUL DE ACTIUNE LOCALA TELEORMAN REGIUNEA VLASCA, formata din 9 localitati din judetul Teleorman: Comuna Cosmesti, Comuna Gratia, Comuna Necsesti, Comuna Poeni, Comuna Purani, Comuna Scurtu Mare, Comuna Silistea, Comuna Talpa si Comuna Trivale-Mosteni. Suprafata acoperita este de 431,55  si cuprinde un numar de 20.796 locuitori (conform Recensamantului Populatiei 2011), densitatea medie fiind de 48,19 loc/.

In acest sens, strategie de dezvoltare(SDL) GRUPUL DE ACTIUNE LOCALA TELEORMAN REGIUNEA VLASCA contribuie la dezvoltarea zonei rurale prin intermediul urmatoarelor obiective.

-dezvoltarea exploatatiilor agricole de pe teritoriul GRUPUL DE ACTIUNE LOCALA TELEORMAN REGIUNEA VLASCA cu scopul obtinerii unor produse locale specifice care sa reflecte identitatea zonei.

-dezvoltarea si modernizarea unor capacitati de procesare si de comercializare a produselor agricole, incluzand tehnologii moderne, inovatii si idei noi, precum si facilitati pentru cresterea eficientei si productivitatii interprinderilor si a valorii adaugate a produselor agricole.

-diversificarii activitatilor catre noi activitati non-agricole in cadrul gospodariilor agricole.

-imbunatatirea conditiilor de viata ale comunitatii locale.

-promovarea formelor asociative in vederea valorificarii potentialului local autentic al teritoriului.